Categories
Muut asiantuntijaorganisaatiot Toimijat

Kansanterveyden keskus

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus jatkaa ja laajentaa Pohjois-Karjala projektin puitteissa tehtyä sydän- ja verisuonitautien sekä muiden keskeisten tarttumattomien kansantautien ehkäisyä, terveyden edistämistä ja toiminnan tulosten kansallista ja kansainvälistä hyödyntämistä.

Olemme maakunnallinen terveyden edistämisen asiantuntijaorganisaatio.  Unelmamme on olla kaiken ikäisten terveemmän arjen tukija ja haluttu, arvostettu sekä luotettava yhteistyökumppani julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoille, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.               

Venäjä-yhteistyö on tärkeä osa Kansanterveyden keskuksen toimintaa. Olemme tehneet lähes 30 vuotta tiivistä lähialueyhteistyötä Karjalan tasavallan kanssa Pohjois-Karjala projektin ajoista saakka. Meidät tunnetaan parhaiten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvästä Venäjä-osaamisesta.

Osaamiseemme kuuluu Karjalan tasavallan ja Pohjois-Karjalan terveysyhteistyön ylläpitäminen ja kehittäminen, terveyden edistämisen osaamisen asiantuntijuus, terveyden edistämisen tutkimus-, koulutus- ja hanketoiminta. Pyydettäessä luomme yhteyksiä kansainvälisten ja Karjalan tasavallassa toimivien tahojen välille (aiemmin Word Bank, World Health Organization, Organization for Economic Cooperation and Development).

Toimintaa toteutetaan Karjalan tasavallan terveysministeriön ohella terveyspalvelujen tuottajien, median ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Kansanterveyden keskuksella on edustus maakuntaliiton koordinoimassa POKAT 2021 -maakuntaohjelman teemaryhmissä Hyvinvointi ja Venäjä.

Yhteystiedot

Tiina Vlasoff, yhteistyökoordinaattori
tiina.vlasoff@pkkansanterveys.fi
+358 50 570 0604

Kansanterveyden keskus logo