Kauppakamari on julkisesta rahoituksesta riippumaton, maailmanlaajuinen ja arvostettu elinkeinoelämän yhteistyöorganisaatio, jonka toiminta perustuu kauppakamarilakiin sekä yritysten vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Ensimmäisen kauppakamarin perustivat Marseillessa vuonna 1599 silloiset elinkeinonharjoittajat, kauppiaat ja merenkulkijat.

Kauppakamarin tehtävänä on elinkeinoelämän edistäminen. Edunvalvojana kauppakamari vaikuttaa viranomaisiin ja lainsäädäntöön, kehittää markkinataloutta sekä edistää yhteistoimintaa elinkeinoelämän ja viranomaisten välillä. Edunvalvonnan ytimen muodostaa valiokuntatyöskentely, jonka kautta kauppakamarin jäsenyrityksissä oleva asiantuntemus ja näkemykset saadaan esille ja vietyä eteenpäin. Kauppakamaritoimintaan kuuluu myös ajankohtaiskoulutusten järjestäminen ja ulkomaankaupassa tarvittavien asiakirjojen myöntäminen.

Venäjä-palvelut:

Pohjois-Karjalan kauppakamari palvelee yrityksiä myös Venäjän kauppaan liittyvissä asioissa. Kauppakamarilla on läheiset suhteet Karjalan tasavallan kauppa- ja teollisuuskamarin kanssa, ja heidän kautta koko Venäjän federaation alueen kauppakamarien verkosto on käytössä. Kauppakamarin verkostoon kuuluu myös Suomalais-Venäläinen kauppakamari SVKK, joka on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio. Siellä työskentelee yli 20 Venäjän-kaupan asiantuntijaa. SVKK rakentaa liiketoiminnan mahdollisuuksia  Suomen ja Venäjän välille sekä auttaa yrityksiä menestymään. SVKK tarjoaa myös ajantasaista ja luotettavaa tietoa Venäjän kaupasta ja liiketoimintaympäristöstä.

Yhteystiedot

Antti Toivanen, toimitusjohtaja
antti.toivanen@kauppakamari.fi
+358 50 327 7732

Elena Mantsinen, Venäjä-jaoksen pj.
elena.mantsinen@mantsinen.com
+358 40 595 4880

Kauppakamari logo